cq5dam.web.1280.1280

Munkaerő rendelkezésre állás és hatékonyság maximalizálás 

  

A termelő- és feldolgozóipar egyik legnagyobb kihívása a megfelelő munkaerő megtalálása, megtartása, betanítása és motiválása. Egy új kolléga termelőre fordulása akár fél-1 év is lehet, azaz minden olyan állapot, amikor a fluktuáció 40 százalék feletti, veszélyt hordoz magában.

 

Az újonnan munkába álló generációk szintén kihívások elé állítják a vezetést: a vezetők és a beosztottak közötti generációs különbséget és motiváció eltérését nem lehet egy egyszerű “helyzetfüggő vezetéssel” orvosolni vagy azzal elintézni, hogy “úgyis fiatal, tapasztalatlan, úgysem vettük volna sok hasznát”.

 

A Z-generáció munkahely választásánál 82 százalékban szerepet játszik az adott vállalat IT technológiai felkészültsége. Ha nem a “megszokott” környezetben dolgozhat – minden azonnal, minden kéznyújtás távolságban, minden telefonról elérhető -, akkor nagy eséllyel nem megy oda dolgozni. Az Y és Z- generáció 42 százaléka kilép a vállalattól, ha a standard alattiak a körülmények.

Az alábbi területeken segítünk:

 

Munkaerő megtartása, fluktuáció csökkentés

 

Az egyik legnagyobb költség a fluktuáció. Partnereinkkel ezért háromféle interjútípust végzünk: belépő, dolgozó és kilépő interjú. Nagyon sok olyan paraméter játszik szerepet egy döntésben, amiről a felettes nem tud és soha nem is fog tudni, hacsak meg nem kérdezik – akár név nélkül is – a dolgozót. Ezek kielemzése után sokkal alacsonyabb költségű programokat lehet indítani és megtartani a munkavállalókat, mintha a fluktuáció miatt új kollégákat kellene keresni.

 

Az ezzel párhuzamosan indított szervezetfejlesztés szintén erős segítség: a csapatépítők hatékonysága erősen változó képet mutat, így a “házi megoldások” nem mindig a legjobbak a csapatösszhang megtalálására. A szervezetfejlesztés mind csoport szinten, mind csoportok között hatékony.

Ugyancsak fontos – a teljesség igénye nélkül – a munka és szabadidő közötti összhang megtalálása, kialakítása (“munkában robot aztán otthon is robot”), a munkahelyi feltöltődés biztosítása (boldog dolgozóval könnyebb dolgozni, mint apátiába süllyedt dolgozóval), valamint a családi támogatás biztosítása és család integrálása (több mint a családi nap).

Munkaerő bevonzása

 

Az adott vállalat új munkaerő számára érzékelt értékét sok tényező befolyásolja: többek között a fizetés és egyéb juttatások, a műszakbeosztás, a gyűjtő járatok száma és menetrendje, a csapat, a közvetlen felettes, a munka típusa, a maradék szabadidő (work-life balance). Az új kolléga felvételénél elsődlegesen a juttatások, lehetőségek és életviteli megoldások kapnak szerepet. Ide tartozóan két területen támogatjuk ügyfeleinket:

 • Kisgyermekes anyukák munkába állásának megkönnyítése a Munkahelyi bölcsőde keretrendszerrel.
 • Modern informatikai megoldások biztosítása Dell EMC eszközökre építve

Munkahelyi bölcsőde keretrendszer

 

Benefitek a cégek és munkavállalók számára

 

– Munkahelyi fluktuációcsökkentés a munkavállalók megtartásán keresztül.

– Munkavállalók bevonzása: azonos fizetés mellett a versenytársaknál jobb feltételek biztosítása. Mivel a bölcsődei szolgáltatás adómentes juttatás, így nagy mértékű versenyelőnyhöz juthat a munkáltató.

– Lehetőségteremtés munkára: aki eddig a bölcsőde hiány miatt, vagy a bölcsődei ellátás keretei miatt (mikor kell bevinni és elhozni) nem tudott munkába állni, az most ezzel a programmal elhelyezkedhet.

– Több idő töltése a családdal: a bölcsőde legyen a munkahely mellett, így napi 1-2 órát takarítunk meg a munkavállalónak, ennyivel több időt szánhat hasznos dolgokra, miközben az oda- és visszautat a gyermekével töltheti.

 

Mit ad a Dell EMC munkahelyi bölcsi keretrendszer a cégeknek?

 • Törvényi megfelelés.
 • Hatósági engedélyeztetés lefolytatása a munkáltató helyett.
 • Kiemelt figyelem a gyermekek számára (cél a 2-3 fős mikrocsoportok kialakítása a csoportokon belül).
 • Modern módszerek.
 • Közvetlen egyeztetés a munkáltatói szakterületekkel (HR, könyvelés, stb.).
 • Bölcsődei dolgozó („szolgáltatást nyújtó” munkakör) kiválasztás (országosan).
 • Egyszerűen, listából kiválasztható eszközök, gyors beszerzés.
 • Hely hiányában konténeres, közel önellátó megoldás.
 • Központi, folyamatos adminisztratív és bölcsődepedagógusi támogatás.
 • Csökkentett adminisztráció.
 • Negyedéves audit.
 • Karbantartó biztosítás.
 • Helyettesítés biztosítás.
 • Étkezés biztosítása.
Emberi tenyezo

Hogyan lesz rentábilis a munkahelyi bölcsőde a munkáltatók és a munkavállalók számára?

 

A célunk az, hogy a bölcsőde önfenntartó legyen, azaz a munkáltatónak ne legyen a rezsin kívül OPEX (működtetési) költsége. Ez nem minden helyzetben valósítható meg, hiszen minimális létszám mellett is szükség lehet a bölcsőde üzemeltetésére. A mikrocsoportok létrehozását és a működési költségek alacsonyan tartását a munkavállalók önkéntes munkájának bevonásával képzeljük el. Ezáltal nem csak részt vesz a szülő a bölcsőde életében, de csökkentheti a bölcsődéért fizetett gondozási díjat is egy elfogadható szintre, ami mellett még érdemes dolgoznia.

A bölcsőde kialakítására jelenleg pályázati támogatás érhető el 800.000Ft/kialakított férőhely mértékig.