Ipar 4.0

Több mint gyártásautomatizálás

 

 

 

Amikor az Ipar 4.0 fogalmát halljuk, sokszor csak az automatizálást látjuk. Számunkra az Ipar 4.0 sokkal több ennél: egy egész vállalatra, sőt a beszállítókra és a vevőkre is kiterjedő szemléletmód, amely a hosszútávú, megtérülő, jó minőségű, rugalmas termelékenységet állítja a központba.

 

Ez nem csak helyi vagy regionális szinten, de globálisan is fontos, mivel a verseny nem csak országokon vagy az EU-n belül folyik, hanem EU-n kívüli országok is számos versenyképes termékkel rendelkeznek. Minél bonyolultabb egy termék előállítási folyamata, annál inkább fontos felelősen gondolkodni arról, hogy a verseny már nem egyedi cégek, hanem hálózatok között zajlik: azaz a hálózat leggyengébb beszállítói vagy vevői láncszeme a saját cégünk versenyképességét is befolyásolja.

 

Felelősségünk kiterjed tehát az egész hálózatra, a célunk saját magunk és partnereink minél stabilabb működésmódjának kialakítása – a vevői rendelések rugalmas kiszolgálása mellett. Ezt nem lehet csupán gépekkel megoldani: a sziklaszilárd gyártás, kihozatali számok és minőség csak a megfelelő emberi hozzáadott értékkel biztosítható. Magyarországon sem a gépek életkora és minősége, sem a munkaerő pozíciók betöltöttsége nem ideális: régi, örökölt gépekkel dolgozunk, valamint a termelő és feldolgozóipar 80-90 százaléka munkaerőhiánytól szenved.

 

Ebben a nem ideális környezetben segítenek megoldásaink a következő területeken:

– Gyártás- és termelésoptimalizálás

– Tervezés és karbantartás

– Betanítás, munkavédelem

– Munkaerő bevonzása, megtartása és fejlesztése

 

A gyártás- és termelésoptimalizálás, a tervezés és karbantartás, valamint a betanítási és munkavédelmi megoldásunk 100 foglalkoztatott fő vagy 10Mrd Ft árbevétel felett érhet el éven belüli megtérülést.

Munkaerővel kapcsolatos megoldásaink elsősorban Y és Z-generációs munkavállalók, technológiai cégek és kisgyermekes anyukákat foglalkoztatni kívánók számára ideálisak.

 

Ipar_4_0v2

Mesterséges Intelligencia a termelésben

 

Megoldásunk egyik kulcs eleme a mesterséges intelligencia modul.

 

Az ipar 4.0 számos új kihívást hoz a gyártásban és a mezőgazdasági termelésben egyaránt. A hagyományos IT infrastruktúrával és ahhoz tartozó régebbi berendezésekkel a gyártó vállalatok gyakran nem képesek megfelelni a digitalizáció korában jelentkező magas elvárásoknak. Ma már az IT maga az üzlet: a folyamatos digitális fejlődés lehet a jövőben a legfontosabb üzleti szempont, és egyre inkább felértékelődik ha figyelembe vesszük, hogy a 2000-ben még 500 legnagyobbként fenntartott vállalatnak a fele mára eltűnt.

 

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás olyan módszerek, amelyek technológia felhasználásával elérhetővé teszik azoknak problémáknak a megoldását is, amelyek egyébként nem informatikai jellegűek. Segítségükkel korszerűsíthetők a gyári eszközök, csökkenthető a selejt, javulhat a termelt anyagok minősége, csökkenhet a gyártási folyamathoz szükséges idő, és még számos módon optimalizálható a termelés.

 

A technológia megfelelő használata az okos gyár születésének első lépése..

 

Oil Refinery at Twilight

Tudjon meg többet a megoldásról