Betanítás és munkavédelem

 

A negyedik ipari forradalomnak köszönhetően a gépek nem az emberek helyett, hanem velük együtt dolgoznak. Az egyre magasabb minőségű termékek elkészítéséhez továbbra is szükség lesz az emberek munkájára, viszont a munkásoknak is el kell sajátítaniuk az új technológiák használatához szükséges tudást. A digitalizáció sok terhet levesz a társadalom válláról, viszont a helyes használathoz ugyanúgy fontos a beállítások megfelelő elvégzése.

 

A betanítás és munkavédelmi oktatás hagyományos módja nem mindig a leghatékonyabb: várni kell rá, költséges gépet vagy gépidőt használ, balesetveszélyes a betanítás, tapasztalt kollégá(ka)t vehet ki a termelésből, fontos információk akadhatnak el, a céges értékek kommunikációja nem mindig hiánytalan, valamint az oktatáson hallottakat tudatosan alkalmazzák a reflex-szerű alkalmazás helyett (munkavédelem).

 

A megoldás a Virtual Reality (VR) alkalmazása a betanítási és munkavédelmi területeken. Használatával az izommemóriát aktiváljuk, így sokkal tovább tartó és sokkal mélyebb emlékezés érhető el – amellett, hogy nem a költséges gépek gépidejét használjuk.

Working in a Factory